Strejken är olovlig säger Arbetsdomstolen


Arbetsdomstolen har idag meddelat beslut i målet om den vilda strejken bland sophämtarna på RenoNorden. Strejken bekräftas som olovlig.

Sedan i förra veckan pågår en vild strejk bland sophämtarna på RenoNorden. Strejken är olovlig eftersom den bryter mot kollektivavtalet, fredsplikten och den svenska arbetsmarknadens regler. Idag på morgonen inleddes förhandlingar i Arbetsdomstolen. Efter att ha hört parterna förklarade Arbetsdomstolen att strejken är olovlig.

  • Det är bra att Arbetsdomstolen förklarar strejken som olovlig, den hade annars äventyrat hela den svenska modellen. Finns ett kollektivavtal råder fredsplikt och vi ser mycket allvarligt på situationen, säger Mattias Dahl, vd Transportföretagen.
  • Vi hoppas nu att sophämtarna ska återgå till arbetet, att den vilda olagliga strejken får ett slut och att sophämtningen i Stockholm ska kunna fungera igen, säger Mattias Dahl.

För mer information kontakta Ebba Fredin, pressekreterare Transportföretagen, ebba.fredin@transportforetagen.se eller 0730-447120