Dags att nominera till Transportföretagens Hållbarhetspris


Vi vill ha din hjälp med att nominera en person eller organisation som du tycker ska uppmärksammas för sitt arbete för en hållbar transportsektor.

Om Transportföretagens Hållbarhetspris

Transportföretagens hållbarhetspris syftar till att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor. En viktig uppgift, inte minst eftersom transportsektorn både fungerar som en tillväxtmotor för Sveriges ekonomi samtidigt som den står för en betydande del av utsläppen. Miljövänligare transporter är alltså en väldigt viktig del i omställningen mot ett hållbart samhälle. Hjälp oss nominera en person eller organisation som du tycker ska belönas för sitt engagemang för en hållbar transportsektor!

Vilka är kriterierna?

  • Personen eller organisationen ska vara verksam inom transportsektorn.
  • Personen eller organisationen ska under det gångna året bidragit till en hållbar utveckling inom transportsektorn ur miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter.

Hur nominerar man?

Skicka din nominering till: hallbarhetspriset@transportforetagen.se

Inkludera namn och kontaktuppgifter till nominerad person eller organisation, en kort motivering och en eventuell länk till den nominerades hemsida.

Hur utses pristagaren?

Nomineringarna sammanställs löpande och presenteras sedan för en jury bestående av

Catharina Elmsäter-Swärd, tidigare infrastrukturminister och nuvarande ordförande på Drive Sweden, Magnus Jäderberg, godsstrateg på trafikkontoret i Göteborg, Stefan Edman, biolog och författare, Leif Zetterberg, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och egen företagare på Övergrans jordbruk samt Daniel Boman, journalist och redaktör för magasinet Aktuell Hållbarhet.

Juryn väljer sedan ut en vinnare vilken presenteras i samband med en ceremoni i Stockholm den 19 oktober 2017.

Vinnaren belönas med 50 000 kr som pristagaren får skänka till valfritt hållbarhetsprojekt.

Om du har några frågor kontakta oss via hallbarhetspriset@transportforetagen.se