Hållbarhetsprisets jury för 2018 nu utsedd!


Nu står en transportkunnig jury klar för Hållbarhetspriset 2018. Vi kan stolt presentera Maria Börjesson, professor i nationalekonomi vid VTI, Sten Forseke, entreprenör och hållbarhetsutvecklare och Lotta Gröning, debattör och krönikör på Expressen. Dessutom stärks juryn av Transportföretagens vd Mattias Dahl.

För andra året i rad delar Transportföretagen ut sitt Hållbarhetspris för att uppmuntra och uppmärksamma om transportbranschens hållbarhetsarbete. Priset som syftar till att lyfta och synliggöra branschens miljöarbete med att satsa på effektiva lösningar för minskad miljöpåverkan, kommer att delas ut den 14 november på Norrsken House i Stockholm.

Mattias Dahl: ”Det är fantastiskt med alla nomineringar som kommer in. Syftet är ju att uppmuntra och uppmärksamma bransch och beslutsfattare om den spännande utveckling som sker och den ambition och vilja som finns hos företagen att bidra till en transportsmart och hållbar framtid. Men för att kunna utse en vinnare behövs en kompetent jury och vi är därför glada över att kunna presentera den jury vi nu har för 2018.”

Maria Börjesson: ”Smart policy och planering i transportsektorn är en förutsättning för socialt, jämställt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart välstånd.”

Sten Forseke: Hållbarhetsarbetet är idag avgörande för företagen inom transportnäringen om de ska vara lönsamma. En hållbar transportsektor är inte bara nödvändig för miljön, den är helt avgörande för branschens lönsamhetsutveckling.”

Lotta Gröning: ”Hållbara transporter är förutsättningen för en näring som är kittet i samhället!”

Hållbarhetsprisets jury 2018:
Maria Börjesson,
professor i nationalekonomi vid VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut.
Mattias Dahl, vd Transportföretagen.
Sten Forseke, entreprenör som brinner för att utveckla nya företag som utmanar etablerade affärsmodeller och bidrar till en hållbarare värld.
Lotta Gröning, politisk debattör och krönikör i Expressen.

Det finns fortfarande möjlighet att nominera, sista dag är den 21 september.

Läs mer om Hållbarhetspriset samt instruktioner om att nominera här!

Priset kommer att delas ut under en festlig ceremoni på Norrsken House (Birgerjarlsgatan 57) i Stockholm den 14 november klockan 18:00.

Under senare tid har klimatdebatten kommit att handla om transporternas miljöpåverkan. Vi välkomnar debatten men vi ställer oss inte bakom ett samhälle med färre transporter utan vi tror på teknikutveckling för att minska utsläppen. Det är möjligt men då krävs rätt förutsättningar och incitament för företagen att kunna uppfinna och teknikutveckla. Med Hållbarhetspriset bidrar vi till att visa positiva exempel på branschens miljöarbete.

För mer information kontakta Ebba Fredin, pressansvarig, 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se