Kick-off inför Yrkes-VM


Det drar sakta men säkert ihop sig inför Yrkes-VM i Abu Dhabi och i förra veckan träffades ”team motorbranschen” för en kick-off. Träffen arrangerades av Transportföretagen genom Motorbranschens yrkesnämnder som följt och kommer att följa de tävlande ungdomarna hela vägen.

Kick off YVM

Den 14-19 oktober kommer Olle Karlsson från Werksta i Danderyd , Elias Karlsson från Varbergs Bildepot och Jonathan Rydberg från Bilia Nacka att tävla i grenarna fordonslackering, bilskadeteknik och personbilsteknik. De ser med spänd förväntan fram emot att få tävla på plats i Abu Dhabi. 

Elias har rest upp till Stockholm från Varberg för att träffa sina motorbranschkamrater. Han tycker att det ska bli mycket spännande med tävlingarna i oktober. Just nu tränar han hårt för att klara de tuffa momenten. Och även för Jonathan har träningen nu gått in i en intensiv fas. Hans framtidsdröm är att starta eget. Det ska bli både kul men såklart också lite nervöst fyller Olle i som direkt efter kick-offen begav sig iväg på en intensiv träningshelg. 

Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen ser tävlingarna som en bra arena för att exponera motorbranschens olika spännande yrken. 

”Genom tävlingarna förändrar vi bilden på yrkesutbildningarna samtidigt som betydelsen och behovet av fler unga till branschen lyfts fram. Motorbranschens rekryteringsbehov är enormt.” 

Motorbranschen är en framtidsbransch avslutar Caj Luoma. 

”Vår bransch är attraktiv och modern där ny teknologi nu är en del av vardagen för många verkstäder. Vi kallar den en framtidsbransch med goda möjligheter att utvecklas och att starta eget.”