Namnkunnig jury för Transportföretagens hållbarhetspris


I takt med att Transportföretagen tar ett hårdare grepp om sitt hållbarhetsarbete, sker en nylansering av Transportföretagens hållbarhetspris. I juryn sitter välkända hållbarhetsprofiler som tidigare infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet Leif Zetterberg.

Hållbarhetsarbetet inom transportbranschen är vitalt, inte minst eftersom transportsektorn både fungerar som en tillväxtmotor för Sveriges ekonomi samtidigt som transportsektorn är mitt i ett omfattande arbete med att förbättra sin miljöpåverkan.   

Att stimulera fler aktörer till att arbeta med miljövänligare transporter är därför en avgörande del i omställningen mot ett hållbart samhälle, säger Mychèle Östman, Transportföretagens kommunikationschef.

Transportföretagen är stolta över att presentera jurymedlemmarna Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och nuvarande ordförande på Drive Sweden, Leif Zetterberg, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och egen företagare på Övergrans jordbruk, Stefan Edman, biolog och författare, Magnus Jäderberg, godsstrateg på trafikkontoret i Göteborg, samt Daniel Boman, journalist och redaktör för magasinet Aktuell Hållbarhet.

-Vi har handplockat jurymedlemmar som är både är branschkunniga och har relevant kompetens inom dagens hållbarhetsfrågor, säger Mychèle Östman, Transportföretagens kommunikationschef.

Leif Zetterberg, menar att Transportföretagens hållbarhetspris är viktigt för att priset och arbetet runt detta skapar intresse och stimulerar fler att engagera sig.

  Det lyfter också fram publikt hur viktigt det är att branschen är aktiv, säger Leif Zetterberg.

Just nu pågår en nomineringsprocess och juryn kommer att presentera årets vinnare under en prisceremoni i Stockholm den 19 oktober 2017.

 

Läs mer om hur du skickar in din nominering här: http://opinion.transportforetagen.se/naringspolitik/dags-att-nominera-till-transportforetagens-hallbarhetspris/