Nu startar vi Transportpartiet


Nu har vi tröttnat på häxjakten och den missgynnsamma politiken som bedrivs mot transporter. Vi har därför valt att starta Transportpartiet.

Partiledare blir nuvarande vd, Mattias Dahl. I och med bildandet av partiet ser han stora möjligheter att påverka politiken i en gynnsam riktning för svensk transportnäring.

– För oss är transporter samhällets blodomlopp, och en mycket viktig grundstomme för tillväxt, välfärd och möten mellan människor såväl nationellt som internationellt. Vi har under lång tid motarbetats, där avtalskonflikter och förslag om straffskatter varit en del av transportnäringens vardag.

– Genom att sätta frågor om transporter högst på agendan, kommer vi i Transportpartiet att gå starkt fram i valet år 2018, säger Mathias Dahl. Feministiskt initiativ fick under valet år 2014 mandat i flera kommuner runt om i landet, med kort varsel. Vi ser inga hinder till att göra samma bedrift, säger Mattias Dahl.

På måndagen, den 3 april klockan 12.00 håller partiet en presskonferens på Transportföretagets huvudkontor i Stockholm. Syftet är att presentera partiet i sin helhet och dess agenda.

Presskontakt: Nadia Jaber
E-post: nadia.jaber@transportforetagen.se
Mobil: 0730 68 53 30

Om Transportföretagen
Vi är Transportföretagen – en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen, samt motor- och petroleumbranscherna. Totalt har vi nio förbund inom organisationen, med 10 300 medlemsföretag.