SVERIGES HAMNAR OCH HAMNARBETARFÖRBUNDET TECKNAR ETT ANDRAHANDSAVTAL


Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har i dag ingått ett andrahandsavtal. Det innebär att hamnkonflikten är avblåst.

Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har i dag inom ramen för medlingen ingått ett andrahandsavtal. Avtalet innebär att hamnkonflikten är avblåst och att verksamheten i samtliga berörda hamnar återgår.

”Detta andrahandsavtal innebär att den flera decennier långa konflikten med Hamnarbetarförbundet är löst. Vi har nu fredsplikt med Hamnarbetarförbundet. Hamnarbetarförbundets strejker är avblåsta och arbetet i hamnarna kan återgå till det normala”, säger Mattias Dahl, vd Transportföretagen.

”Det här är ett andrahandsavtal, vilket innebär att anställningsvillkoren för alla hamnarbetare i hamnarna även fortsättningsvis kommer att regleras av vårt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet, som är det först tecknade avtalet i branschen”, säger Joakim Ärlund, förhandlingschef Sveriges Hamnar.

För pressfrågor eller mer information kontakta Ebba Fredin, pressansvarig, Transportföretagen, 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se