Grattis Årets Väktare!


Nu har en enad jury utsett Årets Väktare. Vinnaren är David Ploman, ordningsvakt på Commuter Security Group (CSG) som prisas för sina livräddande insatser i samband med en räddningsinsats i Stockholms tunnelbana i augusti 2017.

Juryn bestående av David Larsson, vd för Nokas och Mattias Dahl, vd för Transportföretagen har fått in flera kompetenta nomineringar men Årets Väktare blev David Ploman med motiveringen:

”Med stark sinnesnärvaro har David Ploman på CSG utmärkt sig med ett föredömligt agerande under en akut händelse förra sommaren. Tack vare Plomans livräddande insatser, ordningsskapande och ledarskap vid olyckshändelsen har liv räddats och ytterligare personskador förhindrats.”

Händelsen som David uppmärksammas för inträffade i augusti 2017. David gjorde då en betydelsefull insats med att hjälpa en man som har blivit påkörd av ett tunnelbanetåg i Stockholmsförorten Västra skogen. Skadebilden var svår och nere i tunnelbana vid spåret lade David  förband på personens huvudskada, fixerade den brutna armen samt stöttade den skadade tills sjukvårdare anlände. David fick också ta hand om den skadades chockade vän och med att samordna hjälpinsatserna och framförallt även med att se så att ingen strömskadades på spåren.

Prisutdelningen kommer att äga rum i samband med Säkerhetsföretagens branschmöte den 6-7 december.

Priset Årets Väktare har haft ett uppehåll men har återupptagits nu i år. Syftet med priset är att synliggöra branschens insatser och uppmärksamma när medarbetarna gör skillnad i samhället.

För mer information kontakta Li Jansson, branschchef och vice vd, Säkerhetsföretagen, li.jansson@transportforetagen.se eller 076-796 71 73

För pressfrågor kontakta Ebba Fredin, pressansvarig, ebba.fredin@transportforetagen.se eller 0730-447120